Drams en pin betalingen

De meeste whisky’s die gepresenteerd worden kunnen gratis worden geproefd. De door de organisatie uitgegeven dram (“AmsterDram”) is het betaalmiddel voor de bezoekers van het festival voor de meer exclusieve soorten en merken (malt) whisky en whiskey. Eén AmsterDram staat voor één euro. De  AmsterDrams kunnen bij binnenkomst bij de organisatie stand gekocht worden. Men kan hiervoor contant of met pin de drams aankopen. De  AmsterDram  kan alleen uitgegeven worden tijdens het festival “The Spirit of Amsterdam” in de Zuiderkerk. Bij het verlaten van het gebouw verliest dit betaalbewijs zijn waarde.

Festival Reglement

Het internationale whisky festival “The Spirit of Amsterdam” is georganiseerd om de gasten kennis te laten maken met een grote diversiteit aan whisky en whiskey. Het is de bedoeling dat u de whisky proeft en niet dat u grote hoeveelheden sterke drank tot zich neemt.

De importeurs en whisky handelaren hebben vanwege het zelfregulerend karakter van de industrie, besloten om drie uur van de vier uur durende sessie de bezoekers whisky te schenken. Dit vanwege het feit dat alle organisatoren van whiskyfestivals nu onder controle staan van de Stichting Alcohol Preventie om alcohol misbruik tegen te gaan.

Bij “The Spirit of Amsterdam” betekent dit dat bij de middagsessie drams worden geschonken tussen 13.30 en 16.30 uur en bij de avondsessie tussen 19.30 en 22.30 uur. Dus vanaf een half na binnenkomst en een half uur voor einde van de sessie. Wij verzekeren de bezoekers dat er in deze twee korte perioden niettemin genoeg te beleven valt in de locatie.

De organisatie heeft het recht – al dan niet na het geven van een waarschuwing – u de toegang tot het festival te ontzeggen en/of u van het gebouw te (laten) verwijderen, indien u naar het oordeel van de organisatie:

a) onder zodanige invloed van alcohol bent, dat u een gevaar voor uzelf en/of anderen bent en/of hinder veroorzaakt;
b) geweld pleegt of anderen met geweld dreigt en/of anderszins strafbare feiten pleegt;
c) andere aanwijzingen van daartoe bevoegd personeel niet strikt opvolgt.

Personen vanaf 18 jaar hebben toegang tot het festival, indien zij in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs, en een geldig identiteitsbewijs hebben, zodat zij zich bij twijfel over hun leeftijd kunnen legitimeren. Legitimatie tot 21 jaar verplicht.

Ter identificatie dat men gast is van The Spirit of Amsterdam krijgen zowel de bezoekers als de standhouders een polsbandje aangereikt. Hierdoor is het mogelijk om de locatie te verlaten en weer terug te komen.

Klik hier voor het volledige Festival Reglement

Eten en drinken

Bij het buffet binnen de Kerk kan men belegde broodjes en koffie, thee en frisdranken kopen. Deze etenswaren kunnen alleen met AmsterDrams betaald worden. Deze AmsterDrams kan men verkrijgen bij de stand van de organisatie. Indien men even naar buiten wilt is dat natuurlijk toegestaan. Met het polsbandje krijgt men weer toegang tot het festival. Het is niet toegestaan om drank mee naar buiten te nemen, dan wel als gast van het festival buiten te drinken.

In de directe omgeving van het Waterlooplein zijn vele lunch- en diner gelegenheden waar men voor en na elke sessie terecht kan.

Roken

Ook voor de Zuiderkerk geldt een algemeen rookverbod. Rokers kunnen buiten roken en middels het polsbandje krijgt men weer toegang tot het festival.

Maatregelen tegen alcohol misbruik
Gezien de nieuwe richtlijnen van de importeurs en whisky handelaren en op dringend advies van de Stichting Alcohol Preventie (STAP) wordt de duur van de tasting beperkt tot 3 uur binnen de sessie van 4 uur. Deze richtlijnen door alle whisky festivals in Nederland gehanteerd.

De planning van de middag en avondsessie is dan als volgt:

13.00 en 19.00 uur: deuren open en binnenkomst.
13.30 en 19.30 uur: start tasting.
16.00 en 22.00 uur: laatste half uur tasting.
16.30 en 22.30 uur: sluiting tasting, laatste half uur van sessie.
17.00 en 23.00 uur: sluiting sessie.

Rent a bob 

Rent A Bob biedt met de thuisbrengservice een voordelige mogelijkheid om met uw auto thuis te komen wanneer u volgens de wet niet meer mag deelnemen aan het verkeer. U heeft de volgende dag direct uw auto weer tot uw beschikking.

Rent A Bob brengt u thuis in uw eigen auto!

Voor meer informatie gaat u naar www.rentabob.nl. Voor reserveringen kunt u ons telefonisch bereiken via 0900 90 90 888.

LET OP: Wanneer u besluit om van de thuisbrengservice van Rent A Bob gebruik te maken tijdens The Spirit of Amsterdam 2013 willen wij u vragen om op voorhand te reserveren, om eventuele conflicten in de planning van Rent A Bob te voorkomen. Als u minimaal één dag van tevoren reserveert ontvangt u bovendien namens de organisatie van het evenement vijf euro korting op de ritprijs!

Bij een reservering op voorhand wordt met u een richttijd afgesproken. Zonder tegenbericht zal de chauffeur zich op de afgesproken tijd en locatie bij u melden. U heeft daarbij de mogelijkheid om op de betreffende avond minimaal een uur van tevoren de vertrektijd te wijzigen via 0900 90 90 888. Op deze manier voorkomt u dat bij u wacht minuten in rekening worden gebracht.

 

Kijk ook eens naar de voordelige tickets voor twee of vier personen: Whisky 4 Two en Whisky 4 Four! Tickets bestellen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik accepteer de cookies en ben ouder dan achttien jaar.