Dagje Amsterdam

Wat is er te doen in Amsterdam op de dag van het festival? Er is een hoop te zien en te beleven in Amsterdam. Dus kom samen met je partner of familielid naar de hoofdstad en maak er een mooie dag van. Drinkt jouw gezelschap geen alcohol, maar wil je wel samen naar “The Spirit of Amsterdam”? Kijk dan eens naar ons speciale BOB ticket.

22630115_s (2)

Ontdek Amsterdam met QR
In de gebieden rondom het centrum zijn op een aantal panden en locaties bordjes met een QR code opgehangen die kunnen worden gescand. Zo kom je meer te weten over de geschiedenis van het betreffende pand of locatie.

Escape rooms in Amsterdam
Wat doe je als je zin hebt in vermaak, maar niet zit te wachten op de zoveelste pubquiz of een bioscoopbezoek? Ga voor mysterie, spanning en uitdaging in een van de vele escape rooms die Amsterdam inmiddels telt. Wij hebben de 10 leukste, engste en moeilijkste voor je op een rij gezet.

10 Verborgen Parels in Amsterdam
Met de wereldberoemde musea, galerieën en historische monumenten is Amsterdam een cultureel walhalla. Maar als je verder kijkt dan de grote, bekende locaties tref je een heleboel prachtige verborgen juweeltjes en bijbehorende verhalen, die je zullen verrassen.

Top 10 activiteiten als het regent
Het is het eeuwige dilemma: buiten regent het, maar toch wil je de deur uit. Gelukkig valt er ook met een dak boven je hoofd nog genoeg te beleven in Amsterdam. Dit is onze selectie van de 10 leukste dingen om te zien en doen tijdens slecht weer.

Van het gebaande pad
Amsterdam zit bomvol met de meest bijzondere en onverwacht leuke bezienswaardigheden. Naast het welbekende Anne Frank Huis, Van Gogh Museum en de grachten zijn er veel meer interessante plekken te zien en uitzonderlijke dingen te doen. Voor een dagje ‘Amsterdam anders’ hebben we een paar minder voor de hand liggende uitstapjes op een rijtje gezet.

Amsterdam Exchange Experience
De beroemde Amsterdamse beurs (AEX) opent haar deuren voor publiek. Bij deze attractie gaan bezoekers mee op een spannende, interactieve reis door de geschiedenis, van de zeevarende VOC en het allereerste aandeel tot de moderne elektronische beursvloer van nu.

Heineken Experience
Ontdek de wereld van Heineken in de voormalige brouwerij. Ervaar de geschiedenis van Heineken en bepaal je eigen route door het Heineken van vandaag.

The Amsterdam Dungeon
Met 11 shows, 7 acteurs en 500 jaar geschiedenis is Amsterdam Dungeon een unieke ervaring. Lach en gil om de kakelende heksen. Kijk, ruik, luister en huiver. Laat je bang maken, heel bang. De cast, bestaande uit professionele acteurs, spelen gruwelijke karakters, van een krankzinnige rechter tot duivelse beul. Een bezoek aan de Dungeon is gegarandeerd een verrassend, krankzinnig avontuur waarbij je je longen uit je lijf gilt én lacht.

Madame Tussauds Amsterdam
Stap in de verbazingwekkende wereld van glitter en glamour van de spectaculair vernieuwde Madame Tussauds.

Gassan Diamonds
In het schitterende hart van Amsterdam worden nog dagelijks ruwe diamanten tot onder anderen oogverblindende briljanten verwerkt. Ervaar de sensatie van het diamant slijpen bij Gassan Diamonds

Hortus Botanicus Amsterdam
De Amsterdamse Hortus uit 1638 is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. Hij werd opgericht door het Amsterdamse stadsbestuur als ‘Hortus Medicus’, een kruidentuin voor artsen en apothekers. Al bijna vier eeuwen trekt deze tuin met circa 8000 soorten planten bezoekers naar zijn bijzondere kassen en exotische planten.

Kerken en synagogen
De prachtige Amsterdamse kerken en synagogen zijn zeer de moeite van het bekijken waard, zelfs als je niet van plan bent om een dienst bij te wonen. In feite is het zo dat veel kerken niet langer gebruikt worden als een plaats van aanbidding, maar nu fungeren als concertzaal, museum of zelfs als een discotheek!

DWDD Pop-up museum
Bij het DWDD Pop-Up Museum stellen opnieuw negen vaste gasten van het populaire tv-programma De Wereld Draait Door een tentoonstelling samen. Zij kiezen hiervoor hun favoriete kunstwerken uit de depots van elf Nederlandse topmusea. De tweede editie van het DWDD Pop-Up Museum is van 29 januari tot en met 22 mei 2016 te zien in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Shoproutes in Amsterdam
Hier ontdek je de leukste winkels en shoproutes in Amsterdam. Van hip & vintage, wonen & design tot kids & moms, met deze routes door de verschillende buurten zit je altijd goed. Inclusief leuke hotspots om wat te eten en drinken!

Amsterdam is met alle geweldige winkels de stad bij uitstek om te shoppen. Met deze 6 leuke shoproutes, uitgestippeld dwars door de stad, ontdek je winkels in de verschillende Amsterdamse buurten die je absoluut eens een bezoek moet brengen. Van luxe tot vintage en van design tot groen en gezond, er is voor ieder wat wils! Bij elke route is er aan een rustmomentje gedacht: bij de verschillende horeca hotspots op de route kun je terecht voor een hapje en een drankje.

 

Zodra de tickets voor de tastings en masterclasses van de Whisky Masters beschikbaar komen wordt dat hier bekend gemaakt. 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik accepteer de cookies en ben ouder dan achttien jaar.