Programma

Het internationale whisky & spirits festival “The Spirit of Amsterdam” wordt georganiseerd om u kennis te laten maken met whisky en premium spirits in al haar vormen en uitingen. In een proefsessie van 3 uur kunt u alle gepresenteerde whisky’s proeven en hier met deskundigen over praten en zo uw kennis van whisky vergroten. Het programma van “The Spirit of Amsterdam” is opgebouwd uit sessies en een aantal masterclasses in de Zuiderkerk en op de Amsterdamse grachten tijdens de whisky canal cruises.

De datum van de 6e editie van The Spirit of Amsterdam in 2020 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Middag sessie van 13.00 uur tot 17.00 uur, proeven tussen 13.30 en 16.30 uur
Avond sessie van 19.00 uur tot 23.00 uur, proeven tussen 19.30 en 22.30 uur

“The Spirit of Amsterdam” is genieten van een variëteit aan whisky’s van bekende nationale en internationale importeurs en distilleerderijen.

Inbegrepen extra’s
– Glencairn tasting glas met logo en jaartal. Collectors item!
– Festival brochure met veel informatie over whisky, inclusief ruimte voor tasting notes
– 
Een fantastische locatie in het centrum van Amsterdam waar je kan genieten van de whisky’s

Nosing and tasting informatie

Bij binnenkomst ontvangt u bij de stand van de organisatie in de Kerk een mooi en met het logo van “The Spirit of Amsterdam” ingegraveerd “Glencairn” glas. Dit authentieke “nosing and tasting” glas gebruikt u om bij de vele stands de gratis whisky’s met kleine slokjes te proeven en kennis te maken met de vele smaken en soorten die whisky rijk is. Deze slokjes worden in het Schots “drams” genoemd. Er is volop water beschikbaar om te drinken en de glazen mee te spoelen.

De importeurs en whisky handelaren hebben vanwege het zelfregulerend karakter van de industrie, besloten om drie uur van de vier uur durende sessie de bezoekers drams te schenken. Dit vanwege het feit dat alle organisatoren van whiskyfestivals onder controle staan van de Stichting Alcohol Preventie om alcohol misbruik tegen te gaan.

Bij “The Spirit of Amsterdam” betekent dit dat bij de middagsessie drams worden geschonken tussen 13.30 en 16.30 uur en bij de avondsessie tussen 19.30 en 22.30 uur. Dus vanaf een half uur na binnenkomst en een half uur voor einde van de sessie. Wij verzekeren de bezoekers echter dat er in deze twee korte perioden er genoeg te beleven valt in de locatie.

Betaalmiddel
Tijdens het festval wordt de “Whisky Dram” als betaalmiddel gebruikt. De gangbare whisky merken worden gratis uitgeschonken, voor de meer exclusievere soorten whisky wordt echter een vergoeding gevraagd van één of enkele “Whisky Drams”. De “Whisky Drams” worden gebruikt om alleen tijdens het festival de extra vergoeding bij de stand te voldoen waarbij geldt dat 1 “Whisky Dram” 1 Euro is.

Zie ook het festival reglement.

Zodra de tickets voor de tastings en masterclasses van de Whisky Masters beschikbaar komen wordt dat hier bekend gemaakt. 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik accepteer de cookies en ben ouder dan achttien jaar.